Ohh well ta en kaffe ist

Skrivet den 2010-01-19 @ 13:47:33

Skulle vilja spola tillbaka tiden då man trodde att när man va sjuk.

Då kunde man andas ut.. då fick man den hjälp man skulle...bara man kom på sjukhus

Nu när man jobbar i vården ja då vet man att riktigt så är inte fallet, även sett exempel på andra sätt
Skjälvklart ingen personals fel, dom gör ju sitt jobb i den mån av tid dom får men alltmer dras in och vart ska allt sluta? Man hinner inte de man ska göra
När ja va liten tänkte man också att farbror doktorn han va just doktorn.... De bestog hans liv av haha
men farbrorn kan ju faktiskt vara...
- Ja är faktiskt inte bara doktorn.. ja ä pappa också... eller nått annat=)
Deras dag är faktiskt ett arbetspass, dom har ju faktiskt också ett liv att komma hem till, längtar hem suckar över arbetstider och kollar klockan: ohh snart slutar ja
Fast så vill inte ja tänka..

Lika lite som man vill minnas praktik platser man haft...

-oj nu larmar de igen.. jaja vi dricker opp kaffet så tar vi de sen.. hon larmar ändå bara hela tiden






-----

Men iaf jajaja allt löser sej eller så går allt åt helvete
sitter me kaffe å ska vakna till
 till kaffet passar denna kakan:



Recept:

Blir till 4 pers

Glasyr:
  • 50 g smör
  • 1 dl muskovadosocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • ½ dl grädde
  • 100 g mörk choklad
Garnering:
  • 2 msk kakao
  • 1 dl rostade hasselnötskärnor
Ugnstemperatur
  • 175º

Gör så här

Smörj och bröa en bakform med löstagbara kanter. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så att chokladen smälter.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.

Glasyr

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka ca 10 minuter tills smeten tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glasyren. Bred glasyren över kakan när den svalnat något.

Pudra över kakao och dekorera med rostade hasselnötter.

 

  • 200 g smör, rumsvarmt
  •  

  • 2-3 msk ströbröd
  • 4 dl socker
  •  

  • 4 ägg
  • 100 g mörk choklad, minst 60 % kakao
  •  

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  •  

  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker, eller äkta vanilj

  • Kommentarer

    Postat av: Candy

    Ahmen åh! gott gott, en sån vill jag göra! Tråkigt att baka till sig själv dock, och numera bantar ju alla så det är ett väldigt liten kategori jag hade kunnat bjuda hem ^^



    Oh tack :) Det är skoj att träna. blir dum i huvudet annars när jag bara sitter hemma framför datorn och pluggar

    Postat av: pauline sjögren

    jaa catja åkete ju ut igår hon :D

    Postat av: Sara

    Tack för receptet =)

    Postat av: Erica

    Jäklar vad god den kakan såg ut, den ska jag nog prova nån gång.



    Shit, då måste det vara riktigt bra om du ser resultat redan så snabbt, kul att de funkar!



    Vet inte hur det blir med Duse, ska ev flytta till en lägenhet i karlskoga så jag bill ha nåt som är lite närmare här. Men jag vet inte, får jag inget annat så måste jag väl i princip..


    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback